Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

Saturday, June 30, 2012

TemuduGa OptoMetri di Fakulti Sains Kesihatan, UKM.

Salam semua...pejam pejam celik hari ini dah hari terakhir bulan Jun. Anis perlu laju meng'update' blog yang dh bersawang ni...ini semua gara-gara projek tahun akhir dan peperiksaan akhir yang telah berlangsung sepanjang bulan Jun ni, menyebabkan anis tiada masa nak lakukan update di sini. Maaf semua.... Apa yang berlangsung sepanjang bulan Mei-Jun ini???

Banyak sangat iaitu salah satunya sesi temuduga oleh syarikat - syarikat swasta yang berkaitan dengan bidang optometri ini yang berlangsung baru-baru ini di fakulti kami. Antara syarikat swasta yang mengambil bahagian dalam sesi temuduga ini adalah termasuklah:-

1. Optimax Sdn. Bhd
2. Better Vision Optometry Sdn. Bhd
3. Utama Optometry Sdn Berhad.
4. Menara Optometry Sdn Berhad.

Salah seorang rakan semasa interview....kredit to Shaz' Ain

Disini saya sebenarnya ingin berkongsi bagaimana peluang pekerjaan yang berkaitan optometri yang senang diperolehi. Ramai yang bertanya kan senang ke nak kerja dalam bidang ini, nah inilah peluang yang datang bergolek depan mata anda. Setakat ini peluang optometri ini amat mudah diperolehi, tinggal nak buat pilihan sahaja.

Tengah kusyuk isi borang interview nie...

Jadi nasihat saya, jika anda ingin menceburi diri dalam bidang ini janganlah takur berkaitan soal pekerjaan. Peluang itu datang dengan mudah sekali. Siap ada interbiu di tempat anda kerja lagi, x perlu susah ke pesta kerjaya untuk mencari pekerjaan. Selamat mencuba =)

6 comments:

 1. hi kak..nk tnye nie..optometrist kt malaysia nie d gelar doctor x kak?

  ReplyDelete
 2. salam, kak. :) sy minat dlm optometri, tp saudara x bg.. katanya keje kat kedai spek je.. betul ke? dan apa maksud diorang 'je' tu? :(

  ReplyDelete
 3. Salam kak..fb akak apa ya? Sy nk tny tentang opto ni..klu di uitm sama jugak ke syrkt swasta datang nk interview? Tq

  ReplyDelete
 4. Salam kak..fb akak apa ya? Sy nk tny tentang opto ni..klu di uitm sama jugak ke syrkt swasta datang nk interview? Tq

  ReplyDelete
 5. Kak..saya nak tanya..course optometry kat ukm diajar dlm bahasa melayu ke english? Kalau kita nak buat tesis dlm bahasa melayu ke english?

  ReplyDelete
 6. Kak..saya nak tanya..course optometry kat ukm diajar dlm bahasa melayu ke english? Kalau kita nak buat tesis dlm bahasa melayu ke english?

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...